Soepje van wijting en mosselen met champignons
bereiding
-
1
Snij alle groenten in dobbelsteentjes. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de champignons in dunne schijfjes.
Hak de peterselie en basilicum fijn.
Rol de wijtingfilets op en steek vast met een cocktailprikkertje.
-
2
Fruit de helft van de ui en van de bleekselderij, de wortelen, de prei en de knoflook in de olijfolie. Stoof een tiental minuten, voeg de champignons toe en laat even meestoven.
-
3
Leg de wijtingfilets op dit groentebedje, voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurier toe en kruid met peper en een weinig zout. Voeg water bij tot alles onderstaat, breng aan de kook en laat een kwartiertje sudderen.
-
4
Zet de resterende ui en selderij op met een nootje boter en voeg de mosselen toe. Kruid met peper. Kook de mosselen gaar, haal ze uit hun schelp en voeg hun kookvocht bij de soep.
-
5
Haal de groenten en de wijtingrolletjes met een schuimspaan uit de soep. Verwijder de cocktailprikkertjes. Verdeel de groenten, de wijting en de mosselen over warme soepborden. Zeef het soepvocht door een puntzeef, voeg basilicum en peterselie toe, mix en giet over de garnituur.
Voorbereiding