Gegrilde kip met amandelrijst
bereiding
-
1
Week de rozijnen in warm water.
Laat de babymaïs uitlekken en halveer ze.
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers hem uit.
Pers ook de citroen uit.
Kook de rijst gaar in ruim water met wat zout en de kurkuma.
(Indien u de kipmarinade gebruikt: laat de kip dan minstens 1u in de koelkast in de marinade trekken.)
-
2
Meng de rijst met de amandelschilfers (hou er wat apart voor de afwerking), de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil en de kaneel. Meng goed en breng op smaak met olijfolie, citroensap en sinaaasappelsap. Kruid met peper en zout.
-
3
Wrijf de kipfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout (of gebruik de onderstaande kipmarinade). De rijstsalade wordt koud of warm geserveerd bij de kipfilets. Strooi er peterselie en amandelschilfers over.
-
4
Meng kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout en gemalen zwarte peper droge en roer er de olie door tot u een smeuïg papje krijgt. Wentel de kip erdoor. Laat ze minstens 1 uur in de koelkast trekken.
Voorbereiding
Voor de rijstsalade
Marinade voor de kip