Pasta met ham en groenten
bereiding
-
1
Spoel de asperges, courgette, paprika’s en pepertje. Schraap de worteltjes. Snij de groenten in blokjes of plakjes. Verwijder zorgvuldig alle zaadjes uit het pepertje en snipper het fijn.
-
2
Roerbak de asperges en de worteltjes 3 minuten in 1 el olijfolie. Doe er de courgette, de paprika’s en het pepertje bij. Roerbak weer 3 minuten. Schenk er de groentebouillon bij. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
-
3
Snij de rauwe ham in fijne reepjes. Bak ze knapperig in een likje olijfolie. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
-
4
Roer de tomatenpuree door de groentesaus. Doe er de hamreepjes bij. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
5
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de groentesaus.