Wijting met sperzieboontjes
bereiding
-
1
Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
-
2
Bak de hamblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
-
3
Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met vloeiende bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in hete boter.
-
4
Doe de tomatensaus met de room in een steelpannetje. Verwarm tot tegen de kook aan.
-
5
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de boontjes 1 minuut. Doe er de hamblokjes bij en laat nog 1 minuut doorwarmen.
-
6
Verdeel de visfilets en de boontjes over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.