Sinaasappelsoufflé
bereiding
-
1
Vet de soufflévormpjes in met boter,
bestrooi de bodem en de zijkanten met
suiker. Klop de overtollige suiker er zachtjes
uit. Zet de vormpjes koud weg.Verwarm de oven voor op 180° C. Vul een
ovenschotel tot 2 à 3 cm hoog met heet
water en schuif in de oven.Splits de eieren.
-
2
Breng de melk aan de kook met een snuifje
zout en 1 eetlepel suiker. Roer er het griesmeel
door en laat even koken. Voeg de geraspte
sinaasappelschil toe. Giet het mengsel
in een schaal en laat afkoelen. -
3
Roer een na een de
dooiers door de griesmeelmassa. Voeg het
amandelpoeder en de sinaasappellikeur
toe. Klop de eiwitten tot zachte pieken.
Voeg de rest van de suiker toe en klop
verder tot een glanzende eiwitsneeuw.
Spatel onder het beslag. -
4
Schep het beslag in de soufflévormpjes en
zet ze in het warmwaterbad. Bak ± 20
minuten tot ze mooi gerezen en gaar zijn.
Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.
Werk af met sliertjes sinaasappelschil.
Voorbereiding