Spiesjes met zalm en scampi's
bereiding
-
1
Snij de verse gember fijn.
Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
Snij de zalmfilet in 18 blokjes. Vermeng de helft van de gember met de sinaasappelzeste, 3 eetlepels van het sinaasappelsap, de teriyakisaus en wat peper. Laat de zalmblokjes een nacht afgedekt in de koelkast in deze mix marineren.
Hak de koriander fijn.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze en dep ze droog. Vermeng de rest van de gember met het citroensap, de koriander, de olijfolie en wat peper. Laat de garnalen een nacht afgedekt in de koelkast marineren in dit mengsel.
-
2
Laat de zalmblokjes en de reuzengarnalen uitlekken( bewaar het oliemengsel).
-
3
Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en snij de uiteinden schuin af. Prik afwisselend 3 zalmblokjes en 2 reuzengarnalen op een stengel.
-
4
Rooster 6 tot 8 minuten in een grillpan of op het rooster van de barbecue. Draai geregeld om en besprenkel met het oliemengsel.
Voorbereiding