Recept

Aardbeienlikeur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zelfgemaakt likeurtje

bereiding
  1. 1

    Boen de sinaasappel schoon onder stromend koud water en rasp de schil. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Doe de aardbeien samen met de sinaasappelschilletjes, de suiker en de brandewijn in een inmaakpot. Sluit de pot af en laat hem 8 weken op een koele, donkere plaats staan. Schud de pot de eerste week elke dag voorzichtig wat om, zodat de suiker volledig oplost.

  3. 3

    Zeef de likeur na 8 weken, doe ’m in flessen en leg die nog 2 weken koel weg.

  4. 4

    Serveer puur of in een glaasje wijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienlikeur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!