Salade met asperges en gebakken langoustines
bereiding
-
1
Spoel de asperges, verwijder de harde onderkant en schil ze. Trek ze met een dunschiller in lange dunne repen. Spoel de courgettes en snij ze in plakken. Maak de lente-uitjes schoon en snij een flink deel van het groen weg.
-
2
Blancheer de asperges 2 tot 3 minuten in kokend gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Blancheer ook de courgettes 2 tot 3 minuten, en vervolgens de lente-uitjes. Laat goed uitlekken.
-
3
Klop een vinaigrette van 5 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, peper en zout.
-
4
Verhit 2 el olie in een pan en bak de langoustines 2 tot 3 minuten op hoog vuur, keer ze geregeld om. Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap. Verdeel de groenten en de langoustines over 4 borden, werk af met peterselietakjes. Besprenkel met vinaigrette en serveer meteen.