Recept

Salade met asperges en gebakken langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittige groene salade

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges, verwijder de harde onderkant en schil ze. Trek ze met een dunschiller in lange dunne repen. Spoel de courgettes en snij ze in plakken. Maak de lente-uitjes schoon en snij een flink deel van het groen weg.

  2. 2

    Blancheer de asperges 2 tot 3 minuten in kokend gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Blancheer ook de courgettes 2 tot 3 minuten, en vervolgens de lente-uitjes. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Klop een vinaigrette van 5 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, peper en zout.

  4. 4

    Verhit 2 el olie in een pan en bak de langoustines 2 tot 3 minuten op hoog vuur, keer ze geregeld om. Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap. Verdeel de groenten en de langoustines over 4 borden, werk af met peterselietakjes. Besprenkel met vinaigrette en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met asperges en gebakken langoustines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!