Cannoli met frambozen
bereiding
-
1
Roer de boter romig met 50g suiker. Voeg de wijn, 1 ei en de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Klop het 2de ei los.
-
2
Rol het deeg 2 mm dun uit en snij het in vierkanten van 8 x 8 cm. Vet cannolibuisjes (ca. 14 cm lange metalen buisjes van 2 cm Ø) lichtjes in met olie. Vouw om elk buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.
-
3
Verhit de olie in een frituurpan tot 175° C. Frituur de cannoli in porties knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de metalen buisjes en laat de koekjes afkoelen.
-
4
Roer voor de vulling de ricotta glad met het
oranjebloesemwater, 80g suiker en de vanillesuiker.
Klop de room stijf en spatel hem met
de frambozen door de ricottacrème. Schep
het mengsel in een spuitzak met brede
spuitmond en vul er de cannoli mee. Werk
af met poedersuiker en serveer.
Deeg