Recept

Watermeloenaperitiefje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Granité geeft nog meer verfrissing dan watermeloen

bereiding
  1. 1

    Mix het vruchtvlees van de watermeloen met water en grenadine en zeef er de pitten uit. Roer er de kristalsuiker en de rum door.

  2. 2

    Giet het mengsel in een platte schaal en zet in de diepvries. Schep regelmatig, om het uur, met een vork om tot er fijne kristallen ontstaan. Herhaal dit minstens 4 keer.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een glanzende massa, doe er limoensap naar smaak bij.

  4. 4

    Maak de granité met een vork los en verdeel over mooie aperitiefcoupes. Werk af met het eiwitschuim en de geraspte limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Watermeloenaperitiefje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!