Recept

Ratatouille basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijke stoofpotje van zuiderse groenten (denk: aubergine, tomaat, paprika, courgette) is ook geschikt voor vegans! Je kunt het serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht met een stukje brood.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze een halfuur uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Verhit in een ruime pan de olijfolie en bak de aubergines goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart.

  3. 3

    Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette en tomaat bij en breng aan de kook.

  4. 4

    Draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep er dan de aubergines door en breng op smaak met cayennepeper en rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ratatouille basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!