Bouillabaisse
bereiding
-
1
Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de selder en 1/3 van de venkel in blokjes. Stoof ze aan in olijfolie.
-
2
Voeg de saffraan, koriander, steranijs, laurier en tijm toe. Stoof ze even mee, tot de aroma's vrijkomen. Doe er de tomaten, tomatenpulp en visfumet bij. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten onder deksel sudderen, tot de groenten gaar zijn.
-
3
Snij de paprika en resterende venkel in stukjes. Schil de aardappel en snij 'm in blokjes. Doe de groenten in de soep en laat ze garen (ca. 15 minuten).
-
4
Maak de rouille. Week de saffraandraadjes in 1 el heet water. Doe ze samen met de geperste knoflook bij de mayonaise. Mix goed en zet even apart.
-
5
Snij de vis in hapklare stukken en doe ze samen met de zeevruchten en de gehalveerde kerstomaatjes bij de soep. Neem van het vuur af en laat zo 10 minuten garen. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
-
6
Bestrooi de bouillabaisse net voor het serveren met bieslook en geef er toastjes met rouille bij.