Maatjes in een aardappeljasje
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Knijp er het vocht uit, doe over in een schaal en kruid met peper en zout.
-
2
Snij de maatjes in stukken en meng ze met de geraspte aardappelen. Voeg het maïszetmeel, het paprikapoeder en 1 el boter toe, meng goed. Kruid met peper, zout en een scheutje citroensap.
-
3
Vorm 8 kleine koekjes van het mengsel. Bak ze in porties goudgeel en gaar in een pan met een klontje boter. Bestrooi met peper en hou de rösti warm in de oven.
-
4
Spoel de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Stoof ze kort in 2 el boter. Voeg de room, het citroensap, de gemalen koriander, de peterselie en een snuifje peper toe. Laat inkoken tot een romige saus. Serveer de rösti met het sausje, werk af met verse koriander.