Zuiders gevuld brood
bereiding
-
1
Meng de twee soorten bloem en voeg er de gist, oregano, suiker en olijfolie aan toe. Voeg dan het zout toe. Giet er beetje bij beetje het water bij en kneed 10 minuten, tot het deeg glad en elastisch is. Dek af met ingevette plasticfolie en laat op een warme plek rijzen tot het dubbele volume (±45 minuten).
-
2
Rol het deeg uit tot een plak van 40 x 30 cm. Verdeel er in het midden de groenten en de vis over. Sla de twee onbelegde zijkanten over de vulling en leg het brood op een bakplaat met bakpapier, de naad naar beneden. Dek af met ingevette folie en laat weer 45 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
-
3
Snij het deeg aan de bovenkant met een mes een paar keer kruisgewijs in. Zet het 15 minuten in de oven. Haal het van de bakplaat af en leg het op een ovenrooster. Bak het zo nog 10 minuten. Het brood is klaar als het hol klinkt wanneer je op de onderkant tikt. Laat afkoelen op een rooster.