IJskoude speculaasterrine met sinaaskaramel
bereiding
-
1
Klop de eieren, dooiers en 60 g suiker op tot een dikke witte massa. Klop de 250 ml room stijf en spatel ’m erdoor.
-
2
Verkruimel de speculaas grof. Snij de pralines in grove stukken. Schep ze allebei door het mengsel.
-
3
Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Laat 4 uur opstijven in de diepvriezer.
-
4
Doe de 100 g suiker in een pan met dikke bodem en laat smelten, zonder te roeren. Blus - voorzichtig - met het sinaasappelsap en laat koken tot alle suiker opgelost is. Roer er de scheut room door.
-
5
Schil de sinaasappels ‘à vif’, dus tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit.
-
6
Snij de speculaasterrine in plakken en serveer met partjes sinaasappel, sinaaskaramel en muntblaadjes.