Pruimenconfituur
bereiding
-
1
Spoel de pruimen, halveer ze. Verwijder de pit en snij de halve pruimen in fijne partjes.
-
2
Doe de pruimen in een grote kookpan met grappa en water. Breng aan de kook en schep goed om. Laat 5 minuten op een heel zacht vuur staan.
-
3
Neem de pan van het vuur. Strooi de geleisuiker bij de pruimen. Schep goed om, tot de suiker gesmolten is.
-
4
Zet de pan weer op een middelhoog vuur. Laat zodra het mengsel begint te borrelen, nog 4 minuten doorkoken. Roer voortdurend.
-
5
Neem van het vuur, blijf nog enkele minuten omroeren. Verdeel de confituur over, met heet water gespoelde, bokalen, met schroefdeksel. Sluit deze meteen. Zet ze ondersteboven en laat volledig afkoelen. Bewaar de confituur koel en donker en, zodra de bokaal geopend is, in de koelkast.
Voorbereiding