Recept

Koffiekoeken voor diabetici

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker én zonder suiker!

bereiding
  1. 1

    Verbrokkel de gist in de lauwe melk en laat een kwartiertje staan.

  2. 2

    Doe de bloem met 5 el aspartaam, 1 eidooier en de gesmolten boter in een kom en giet er het gistmengsel bij. Kneed tot een glad deeg. Laat 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Meng de plattekaas met het maïszetmeel, 3 el aspartaam, het vanille-extract, 1 eidooier en de geraspte citroenschil tot een gladde massa.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 20 x 30 cm. Bestrijk het met de vulling en rol op.

  5. 5

    Snij de rol in 10 dikke plakken. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, dek af met plasticfolie en laat opnieuw 15 minuten rijzen.

  6. 6

    Bestrijk de deegplakjes met eidooier en zet ze 25 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koffiekoeken voor diabetici

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!