Koffiekoeken voor diabetici
bereiding
-
1
Verbrokkel de gist in de lauwe melk en laat een kwartiertje staan.
-
2
Doe de bloem met 5 el aspartaam, 1 eidooier en de gesmolten boter in een kom en giet er het gistmengsel bij. Kneed tot een glad deeg. Laat 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
-
3
Meng de plattekaas met het maïszetmeel, 3 el aspartaam, het vanille-extract, 1 eidooier en de geraspte citroenschil tot een gladde massa.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 20 x 30 cm. Bestrijk het met de vulling en rol op.
-
5
Snij de rol in 10 dikke plakken. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, dek af met plasticfolie en laat opnieuw 15 minuten rijzen.
-
6
Bestrijk de deegplakjes met eidooier en zet ze 25 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op een rooster.