Kalfsragout
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schraap de wortelen. Schil de raapjes, snij ze in niet al te kleine blokjes. Snij het wit van de lente-uien schuin in stukken. Snij het groen in ringen en hou het apart voor de afwerking. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukken.
-
2
Verhit wat olie in een stoofpan en bak het kalfsvlees bruin. Voeg sjalot en knoflook toe en roerbak kort. Schep wat van het vet uit de pan. Bestrooi het vlees met de bloem. Roer goed en bak nog 1 minuutje door.
-
3
Voeg de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Voeg bouillon en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt zo’n 45 minuten sudderen.
-
4
Stoom de groenten apart beetgaar en doe ze bij het vlees. Laat nog even verder garen. Verwijder het tuiltje. Kruid met peper en zout. Werk af met het groen van de lente-ui.