Recept

Eierpunch

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topklassiek feestdessert

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker witschuimig, tot het als een lint van de klopper loopt. Breng de melk aan de kook. Giet ze dan, al roerend met een houten lepel, bij de opgeklopte dooiers.

  2. 2

    Schenk alles weer in het pannetje en zet op een zacht vuurtje: blijf roeren tot de crème dikt, maar laat zeker niet koken! (ongeveer 6 tot 7 minuten)

  3. 3

    Roer er de rum, de whisky, de room en het vanille-extract door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Dek de punch tot tegen de crème af met plasticfolie, zo voorkom je dat er een vel op komt. Zet afgedekt ten minste 3 uur - maar nog liever een nacht - in de koelkast. Serveer in kleine glaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eierpunch

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!