Gehaktbrood met krieken
bereiding
-
1
Snipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal.
-
2
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot glazig.
-
3
Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, het paneermeel en de sjalot toe. Kruid met peper en zout. Kneed tot een broodje. Leg het in de ovenschaal.
-
4
Zet het gehaktbrood in de oven en bak in 30 à 35 minuten goudbruin.
-
5
Giet intussen de krieken af boven een steelpannetje. Roer het vanillepuddingpoeder door het kriekensap en breng het sap aan de kook. Laat onder voortdurend roeren indikken.
-
6
Doe de krieken bij het sap en laat op een zacht vuurtje nog even doorwarmen.
-
7
Haal het gare gehaktbrood uit de oven en snij er plakken van. Serveer met de krieken.
Voorbereiding