Cranberry ginger fizz met gemberbier
bereiding
-
1
Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en laat op een zacht vuurtje tot siroop inkoken.
-
2
Voeg de cranberries toe, wacht tot ze openbarsten. Haal dan de pan van het vuur en laat afkoelen.
-
3
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel. Pers de vruchten uit. Doe het sap en de geraspte schil bij de cranberrysiroop en meng goed. Laat 5 minuten rusten en duw door een zeef.
-
4
Voeg de gin toe.
-
5
Vul 4 glazen met ijsschilfers en verdeel er de cranberrysiroop over. Leng aan met ginger ale.
Ingrediënten voor
4 personen- cranberry's (vers, + nog wat extra voor de afwerking)250 g
- citroen1
- sinaasappel1
- muntblaadjes4
- suiker100 g
- gemberbier (type Canada Dry)250 ml
- gin (type Bombay gin)200 ml
- ijsschilfers