Recept

Cranberry ginger fizz met gemberbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke cocktail!

bereiding
  1. 1

    Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en laat op een zacht vuurtje tot siroop inkoken.

  2. 2

    Voeg de cranberries toe, wacht tot ze openbarsten. Haal dan de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel. Pers de vruchten uit. Doe het sap en de geraspte schil bij de cranberrysiroop en meng goed. Laat 5 minuten rusten en duw door een zeef. 

  4. 4

    Voeg de gin toe.

  5. 5

    Vul 4 glazen met ijsschilfers en verdeel er de cranberrysiroop over. Leng aan met ginger ale.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ingrediënten voor

4 personen
  • cranberry's (vers, + nog wat extra voor de afwerking)250 g
  • citroen1
  • sinaasappel1
  • muntblaadjes4
  • suiker100 g
  • gemberbier (type Canada Dry)250 ml
  • gin (type Bombay gin)200 ml
  • ijsschilfers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!