Tomatensoep met brood + zelfgemaakte pesto
bereiding
-
1
Hak de knoflook. Snij de ui in partjes. Snij het stokbrood in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Fruit, in een grote pan, de uien glazig in 1 el olie. Voeg de tomaten, de bouillon, een half bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, de oregano en het kruidentuiltje toe. Kruid met zout en peper. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat afgedekt 15 minuten sudderen. Pureer de soep.
-
3
Roer 1 el olijfolie en 1 teentje knoflook door de blokjes stokbrood. Leg het brood op een bakplaat en rooster 3 à 4 minuten in de oven. Zet opzij.
-
4
Pureer 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook en de pijnboompitten in de kom van een keukenmachine. Voeg zout, peper en Parmezaanse kaas toe en mix nog even in de keukenmachine. Zet opzij.
-
5
Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Werk af met een beetje pesto. Bestrooi met de croutons en basilicumblaadjes.
Voorbereiding
Pesto