Lauwe maaltijdsalade met geroosterde pompoen en feta
bereiding
-
1
Maak de sla schoon, spoel hem grondig en verdeel hem met de postelein over 4 diepe borden.
-
2
Leg de stukken pompoen ongeschild op een bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Bak de pompoen in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 °C.
-
3
Kook ondertussen de linzen in 10 minuten gaar (kijk de kooktijd ook even na op de verpakking, de linzen mogen nog een beetje al dente zijn), giet ze af en laat even uitlekken.
-
4
Gril de haloumi 2 minuten aan beide kanten in een pan en breng op smaak met zwarte peper en chilivlokken.
-
5
Roer een dressing met de olijfolie, balsamicoazijn, limoensap en de geraspte limoenschil, mosterd en ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Verdeel de stukken pompoen, linzen, appelblokjes en haloumi over de sla en werk af met gehakte noten.