Zalmkoekjes
bereiding
-
1
Snij het sjalotje en de selder fijn.
Snij de gerookte zalm in stukjes.
-
2
Kook de aardappelen gaar.
-
3
Stoom of pocheer de zalmfilet.
-
4
Stoof het sjalotje en de selderstengel in stukjes gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje in wat boter.
Prak de aardappelen in een kom en voeg er de selder en sjalot aan toe.
Pluk de vis in kleine stukjes en doe hem bij de geprakte aardappelen.
-
5
Voeg er de gerookte zalm, een handvol gehakte dille en het lente-uitje bij.
Meng er de losgeklopte eieren door en breng op smaak met peper en zout.
Vorm balletjes met een ijsschep, druk aan met de hand en haal ze even door wat bloem.
Bak minstens 2 minuten aan beide kanten in voldoende olie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
6
Serveer met frisse sla en partjes citroen.
Voorbereiding