Pretzeldogs
bereiding
-
1
Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.
-
2
Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.
-
3
Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.
-
4
Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.
-
5
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.
-
6
Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
-
7
Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
-
8
Verwarm intussen de oven voor op 190°C.
-
9
Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over.
-
10
Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.