Frambozenscones
bereiding
-
1
Doe de bloem met het bakpoeder in een mengkom en werk er de vlokjes boter door tot je grove kruimels krijgt. Werk er nu de suiker door. Maak een kuil in het midden, giet er de melk in en werk die door het deeg. Kneed op een bebloemd werkvlak uit tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen kleeft. Als het te droog is, voeg je nog wat melk toe. Is het nat, doe er dan wat bloem bij.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C op heteluchtfunctie. Druk het deeg goed plat op het opnieuw met bloem bestoven werk- vlak. Strooi de frambozen op de deeglap en rol deze op. Snij de rol deeg in 10 à 12 stukken en rol die voorzichtig tot balletjes.
-
3
Leg de deegballetjes op een met bak- papier beklede bakplaat, kwast ze in met het losgeklopte ei, strooi er suiker over en bak ze in 15 à 20 minuten mooi goudbruin in de oven. Laat de scones afkoelen op een rooster en serveer ze met een kommetje zure room en frambozenjam.