Dadel-appelrolletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Zet een panne- tje op een middelhoog vuur en los de rietsuiker op in 2 el water.
-
2
Schil de appels en snij ze met de dadels in kleine blokjes. Voeg de dadels, appelen, krui- den en het vanille-extract bij het suikerwater. Meng met een lepel en laat nog enkele minu- ten pruttelen. Roer regelmatig.
-
3
Haal de vellen brickdeeg uit elkaar en snij ze doormidden. Lepel er wat van het appel- dadelmengsel op en rol op tot een mooi rolletje. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet de rolletjes 10 minuten in de oven.
-
4
Haal ze uit de oven en besmeer de rolletjes met de gesmolten boter. Zet nog eens 5 minuten in de oven tot de randjes mooi goudbruin zijn.
-
5
Bestuif de rolletjes met poedersuiker en serveer met de yoghurt.