Recept

Couscoussalade met tartaar van bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse salade, ook geschikt voor vegans

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkoolroosjes en maal ze in de keukenrobot tot stukjes. Schil de kom- kommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de kerstomaatjes doormidden, verwijder de pulp en snij het vruchtvlees in stukjes. Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de olijven in kleine stukjes. Maak de lente-uien schoon en snij ze in rin- getjes. Hak de peterselie en munt fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

  2. 2

    Meng alle groenten en de citroenrasp in een kom door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, komijn, peper en zout en roer door de bloemkool. Laat minstens een halfuur trekken.

  3. 3

    Maak intussen de couscous: warm de groentebouillon op, giet 3⁄4 over de couscouskorrels en laat wellen volgens de instructies op de verpakking. Voeg indien nodig de rest van de groentebouillon toe. Meng de afgekoelde couscous door de bloemkoolmengeling en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra citroensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscoussalade met tartaar van bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!