Recept

Rabarber-frambozentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Kneed de bloem met de boter (in stukjes), het ei, een snuifje zout, de citroenschil en de suiker tot een glad deeg. Voeg indien nodig nog water of bloem toe. Maak een bal van het deeg, duw plat op een bord en dek af met vershoudfolie. Leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm.

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed er de taartvorm mee. Duw met je duim de rand wat omhoog. Leg een vel bak­ papier op de deegbodem, vul de taart met een steunvulling van droge peulvruchten en bak 10 à 12 minuten blind.

  4. 4

    Spoel de rabarber, snij ’m in brede stukken. Snij het vanillestokje in de lengte open en maak het merg los. Meng met de suiker, het maïszetmeel, de rabarber en de frambozen.

  5. 5

    Verwijder het bakpapier met de steunvulling en doe de rabarbervulling in de taart­ bodem. Bak nog 20 à 25 minuten verder. Mocht het deeg te snel bruin worden, dek de taart dan af met aluminiumfolie. Laat de taart volledig afkoelen en bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarber-frambozentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!