Mexicaanse steak met guacamole en bonenslaatje
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de steaks er 1 à 2 uur in rusten. (• 1 teentje knoflook • 1⁄2 kl paprikapoeder • 1⁄2 kl komijnzaad • 1⁄2 kl gedroog- de oregano • 1⁄2 kl limoensap • 1 el olijfolie • peper en zou)
-
2
Meng de lente-ui met de tomaat, de blaadjes van de koriander, de goed gespoel- de boontjes en de spinazie.
-
3
Meng de ingrediënten voor de dressing en be- sprenkel de salade ermee. Plet de avocado’s met de knoflook en kruid met citroensap, peper en zout.(• 1⁄2 kl chipotlepasta • 1 1⁄2 el appelazijn • 120 ml olijfolie)
-
4
Bak de steaks op een zeer hoog vuur in een hete pan of grillplaat kort gaar. Haal ze van het vuur en laat ze nog even rusten onder alu- miniumfolie. Snij de steaks in dunne reepjes.
-
5
Warm de tortilla’s op en leg er 2 in een kommetje. Beleg royaal met de salade en de gebakken steak. Serveer met de guacamole.
Ingrediënten voor
4 personen- tortilla's8
- entrecotes (dunne)4
- lente-uitjes (in ringen)3
- kerstomaten (in partjes)4
- koriander1 bosje
- olijfolie
- knoflook1 teentje
- paprikapoeder½ kl
- komijnzaad½ kl
- gedroogde oregano½ kl
- limoensap½ kl
- olijfolie1 el
- peper
- zout
- cannellinibonen (400 g)1 blikje
- pintobonen (400 g)1 blikje
- handvol jonge spinazie
- avocado's (rijpe)2
- knoflook1 teentje
- citroen (sap)½
- olijfolie2 el
- appelazijn1.5 el
- olijfolie120 ml