Kabeljauw met mosterd en zuurkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de sjalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Hak de peterselie.
-
2
Stoof de sjalot en de appel aan in flink wat boter.
-
3
Doe er de zuurkool, de jeneverbessen en de cider bij. Schep om. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.
-
4
Vermeng de peterselie met de mosterd en het paneermeel. Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.
-
5
Besprenkel met wat olie of gesmolten boter. Zet 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 2 minuten onder de hete grill voor een knapperig korstje.
-
6
Serveer op voorverwarmde borden, met de zuurkool en aardappelpuree.
Voorbereiding