Recept

Citroenwafeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de citroenschil, pers de citroen. Verwarm het wafelijzer.

  2. 2

    Los de verbrokkelde gist op in de helft van de lauwe melk. Laat de boter smelten.

  3. 3

    Vermeng de gezeefde bloem met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Maak in het midden van het bloemhoopje een kuiltje.

  4. 4

    Schenk het gistpapje, de gesmolten boter, de eidooiers en de rest van de melk in het kuiltje. Kneed tot een homogeen deeg.

  5. 5

    Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen.

  6. 6

    Verdeel het deeg in 25 gelijke porties. Maak er eerst bolletjes van en druk ze dan plat tot ovale plakjes.

  7. 7

    Bak ze in een heet wafelijzer.

  8. 8

    Snij de wafeltjes meteen open en laat ze afkoelen op een rooster.

  9. 9

    Klop de room met de suiker tot glanzende eiwitsneeuw. Doe er het citroensap en het schilletje bij. Vul er de wafeltjes mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenwafeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!