Citroenwafeltjes
bereiding
-
1
Rasp de citroenschil, pers de citroen. Verwarm het wafelijzer.
-
2
Los de verbrokkelde gist op in de helft van de lauwe melk. Laat de boter smelten.
-
3
Vermeng de gezeefde bloem met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Maak in het midden van het bloemhoopje een kuiltje.
-
4
Schenk het gistpapje, de gesmolten boter, de eidooiers en de rest van de melk in het kuiltje. Kneed tot een homogeen deeg.
-
5
Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen.
-
6
Verdeel het deeg in 25 gelijke porties. Maak er eerst bolletjes van en druk ze dan plat tot ovale plakjes.
-
7
Bak ze in een heet wafelijzer.
-
8
Snij de wafeltjes meteen open en laat ze afkoelen op een rooster.
-
9
Klop de room met de suiker tot glanzende eiwitsneeuw. Doe er het citroensap en het schilletje bij. Vul er de wafeltjes mee.
Voorbereiding