Schelvis met pistachekorstje en verrassingsslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Hak de knoflook, de pistachenoten en de peterselie samen fijn in de blender. Doe er het paneermeel, de komijnzaadjes, de melk en de parmezaan bij en mix het even tot een kruimelig mengsel. Kruid met peper en zout.
-
3
Dep de schelvis goed droog met keukenpapier. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er de stukken vis in. Verdeel het kruimelige pistachemengsel gelijkmatig over de vis. Sprenkel er nog een paar druppels olijfolie over. Zet de schaal15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Klop een vinaigrette met de wittewijnazijn, de maisolie en de notenolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Spoel de waterkers en de rucola en zwier de blaadjes droog. Snijd de gespoelde ongeschilde peren in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Meng de sla met de ringen rode ui en de plakjes peer. Verdeel er de vinaigrette over. Werk de salade af met de walnoten en de parmezaanschilfers. Serveer ze bij de stukjes schelvis uit de oven.