Erwtensoep met rookworst
bereiding
-
1
Laat de erwten een nacht weken in koud water. Spoel de selder en de prei, schil de wortel en de aardappelen, pel de ui. Snij de groenten fijn. Snij de rookworst in fijne plakjes. Snij het brood in blokjes.
-
2
Giet het weekwater weg. Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er de erwten bij en laat 30 minuten koken.
-
3
Doe de groenten bij de erwten. Laat nog 15 minuten koken.
-
4
Pureer de soep met de staafmixer. Breng ze op smaak met peper en zout.
-
5
Bak de rookworst kort aan beide kanten in een beetje olijfolie. Doe ze bij de soep.
-
6
Bak in dezelfde pan de spekreepjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze bij de soep.
-
7
Bak het brood goudbruin in het spekvet. Serveer ze bij de soep.
Voorbereiding