Pastasalade met artisjokken, olijven en chips van parmaham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er een beetje olijfolie over om kleven te voorkomen.
-
2
Leg de parmaham eerst op een siliconenmatje of op bakpapier en dan op een bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en laat de ham 1 uur drogen. Maak intussen de dressing: roer de olie en het citroensap goed door elkaar en kruid met peper en zout.
-
3
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in partjes. Halveer de olijven. Schep de artisjokken en de olijven door de pasta. Breng op smaak met dressing, peper en zout. Spoel de rucola en laat uitlekken.
-
4
Breek de plakjes ham en strooi de stukken over de pasta. Werk af met rucola.