Krokante kip met bloemkoolpuree en salieboter
bereiding
-
1
Bereid de linzen volgens de instructies op de verpakking.
-
2
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 4 à 8 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet af. Mix de bloemkool samen met de room tot een gladde puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou de puree warm.
-
3
Bestrijk de kipfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze in een antikleefpan 2 à 3 minuten op de velkant. Draai de kipfilets om en laat 5 à 10 minuten verder garen. Haal uit de pan en hou warm.
-
4
Doe de boter in de pan en laat ze bruin kleuren. Doe de salie en wittewijnazijn erbij en bak de salie krokant.
-
5
Schep de bloemkoolpuree op 4 borden, lepel er wat linzen over, leg er de kip op en giet een beetje salieboter erover. Garneer met een blaadje salie.