Quiche van wintergroenten en kalkoen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een taartvorm van 20 cm diameter met bakpapier.
-
2
Leg een vel brickdeeg in de vorm, besmeer met gesmolten boter, leg er een tweede vel op en herhaal nog vier keer.
-
3
Snij de pompoen in blokjes, de raapjes in partjes en de kalkoen in reepjes. Blancheer de pompoen, de raapjes en de spruitjes enkele minuten in licht gezouten water.
-
4
Bak de reepjes kalkoen heel even aan in een pan met een beetje boter, meng met de groenten en breng op smaak met peper en zout. Doe de groenten en de kalkoen in de taartvorm.
-
5
Roer de eieren los met de room en schenk het mengsel over de groenten. Bak de taart in 15 minuten goudbruin in de oven.
-
6
Doe de veenbessen in een pannetje en kook ze tot compote. Breng op smaak met 1 à 2 eetlepels suiker (naar smaak) en serveer dit bij de taart.
Voorbereiding