Kiwitaartjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Steek kleine cirkels uit het kruimeldeeg, iets groter dan de bakvormpjes. Leg het deeg in de vormpjes en prik de bodem in met een vork. Dek af met bakpapier en bestrooi met keramische bakparels of droge peulvruchten. Bak de taartbodems 10 minuten voor. Verwijder de bakbonen en het bakpapier, schuif de taartbodems nog 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en ontvorm de taartjes.
-
3
Breng in een steelpannetje de melk aan de kook met het oranjebloesemwater. Klop intussen de eidooiers romig met de suiker. Voeg de bloem toe en meng goed. Giet in een straaltje de hete melk bij het eidooiermengsel, blijf kloppen. Giet het mengsel opnieuw in de pan. Laat zachtjes indikken zonder te koken. Giet de crème in een schaal en laat afkoelen. Roer geregeld even om.
-
4
Vul de taartjes met de crème.
-
5
Schil de kiwi’s en snij ze in niet al te dunne plakjes. Leg ze op de crème. Zet koel weg. Kwast de taartjes voor het serveren in met rietsuikersiroop.
Voorbereiding