Chocoladecupcake met chocoladehart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de suiker en de boter witromig.Meng de eieren een voor een door de crème.
-
2
Meng de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en de baksoda.Meng dan met de botercrème en spatel er de stukjes witte chocolade doorheen.
-
3
Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul ze voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
-
4
Voor de boterroom: klop de boter, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe er de kleurstof bij en meng goed. Zet even opzij.
-
5
Voor de chocolade hartjes: smelt de chocolade au bain- marie. Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of decoratiespuit met een kleine opening.Spuit hartjes op bakpapier en laat afkoelen.
-
6
Voor de afwerking: doe de boterroom in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Werk af met een chocolade hartje en bestrooi met rode suikerparels.