Kruidige pilavrijst met mosterdkip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Bestrijk de kip met de mosterd, doop ze in het ei en leg ze in een ingevette ovenschaal.
-
2
Mix het paneermeel, de oregano, de chilivlokken, de zwarte peper en wat zout. Verdeel dit mengsel over de kip. Zet ongeveer 25 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
-
3
Smelt de boter in een pan op matig vuur. Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snij de tweede in dunne ringen. Voeg de gesnipperde ui, alle specerijen en de laurierblaadjes toe en laat 10 minuten fruiten. Schep de rijst in de pan en meng met de specerijen. Overgiet met 700 ml koud water en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten onder deksel koken zonder te roeren tot het water volledig is opgenomen.
-
4
Schep de rijst op de borden en leg de kip erbij. Werk af met uiringen en groene kruiden.