Zeebarbeel op zuiderse wijze
bereiding
-
1
Hak de zongedroogde tomaatjes f ijn. Snijd de olijven in plakjes. Meng de zongedroogde tomaatjes met de olijven, de kappertjes, de pijnboompitjes, de tomatenpuree en de gehakte peterselie. Kruid de mix met peper en zout en meng met een scheutje olijfolie tot een pasta.
-
2
Leg de zeebarbeelf ilets op het werkvlak met het vel naar beneden. Bestrijk de bovenkant met de tomatenpasta. Leg de andere f ilet erop en bind vast met keukentouw.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de panko door de rest van de pasta tot je een kruimelige massa hebt. Leg de vissen in een ingevette ovenschaal en verdeel de crumble erover. Snijd de citroen in partjes en leg in elk hoekje van de schotel een partje. Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Bak de krieltjes krokant in olijfolie en breng ze op smaak met tijm, peper en zout. Serveer ze bij de zeebarbeel.