Zeevruchtencasserole
bereiding
-
1
Laat de inktvisringen ontdooien, spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Spoel de schelpen en mosseltjes onder stromend water tot er geen zand meer in het water zit. Maak de groenten schoon. Snij de ui in ringen, de tomaat, paprika, wortelen en selder in blokjes. Snipper de knoflook en hak de peterselie fijn.
-
2
Fruit de ui, selder en wortel in wat olijfolie tot ze kleuren. Voeg er de paprika en tomaatblokjes aan toe, samen met de saffraan en de peterselie. Zet het deksel op de pan en het vuur laag, en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
-
3
Bak de inktvisringen 3 minuten in wat hete olijfolie en kruid ze met peper en zout. Doe ze, samen met de schelpjes, de mosselen en de bouillon, bij de groenten, zet het deksel op de pan en schud geregeld tot alle schelpen open zijn.
-
4
Roer het maïszetmeel los in wat water, doe het bij de saus in de pan en roer goed. Breng op smaak met flink wat peper en eventueel een beetje zout. Lekker met stokbrood.