Tulband met kersenwijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 160°C. Vet de tulbandvorm (24 cm) in met boter. Smelt de chocolade voor de taart au bain-marie en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder en bicarbonaat.
-
2
Klop de boter en de suiker tot een dikke witte massa. Voeg een voor een de eieren toe. Spatel de gesmolten chocolade door het beslag. Voeg dan de bloemmix, de melk en ten slotte de kersenlikeur toe. Meng voorzichtig.
-
3
Giet het beslag in de vorm en zet de cake 50 tot 60 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm op een rooster en laat verder afkoelen.
-
4
Maak intussen de ganache. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de room en de boter, roer glad. Laat de ganache lichtjes afkoelen. Giet ‘m over de cake en bestrooi met suikersterretjes. Lekker met slagroom.