Recept

Kipspiesjes met honing en maïssalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in 8 reepjes. Maak een sausje van de ketchup, de honing en de worcestersaus. Zet even opzij.

  2. 2

    Prik de kipreepjes op houten spiesjes en kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupsaus en laat nog 2 minuten verder bakken.

  4. 4

    Spoel en snipper de lente-uien. Gril ondertussen de maïskolven 3 à 4 minuten op de barbecue of grill. Schraap de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom. Meng er de lente-ui en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit bij de kipspiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipspiesjes met honing en maïssalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!