Hotelbroodjes
bereiding
-
1
Los de gist op in 60 ml lauw (36°C) water. Verwarm de melk, de boter en de honing in een steelpannetje. Laat zeker niet koken. Neem de melk van het vuur zodra de boter gesmolten is en laat afkoelen. Voeg het gistmengsel toe en roer even los.
-
2
Klop het ei los en voeg toe aan de melk. Doe er vervolgens 250 g van de zelfrijzende bloem en een snuifje zout bij en kneed het deeg een eerste maal.
-
3
Doe het deeg in een bebloemde kom en voeg de rest van de bloem al knedend toe. Kneed 6 tot 8 minuten goed door.
-
4
Neem een schone kom en leg er het deeg in. Dek het af met een keukenhanddoek of met plasticfolie. Laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Ongeveer 1 uur.
-
5
Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze in een ovenschaal. Dek opnieuw af en laat de balletjes in ongeveer 30 minuten verdubbelen in volume. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
-
6
Zet de ovenschaal 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
-
7
Laat de broodjes afkoelen op een rooster en serveer met de geroosterde ham en de zoethoutgelei.