Quinoaballetjes met posteleinsalade
bereiding
-
1
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
-
2
Blancheer de erwten 2 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
-
3
Doe de erwten, de helft van de quinoa, de bloem, de tahinpasta, peterselie, peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pasta. Doe de pasta in een kom en meng met de rest van de quinoa. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Verwarm een bodempje (1 à 2 cm) olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes rondom bruin.
-
4
Klop een dressing van de tahinpasta, het citroensap, 2 el water, de olijfolie, wat peper en zout.
-
5
Spoel de postelein en de kiemgroenten en vermeng. Serveer de balletjes met de salade en geef er de dressing bij.