Recept

Spaanse amandelsoep met druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit vegan amandelsoepje brengt je in zuiderse sferen!

bereiding
  1. 1

    Laat het brood weken in water. Knijp het daarna goed uit. Doe het samen met de gemalen amandelen, de knoflook en het zout in de keukenrobot. Mix glad. Voeg de olijfolie toe en mix opnieuw. Giet er nu (al mixend) beetje bij beetje het ijskoude water bij en blijf mixen tot je een dikke, niet te lopende soep hebt. Breng op smaak met de sherryazijn en mix nog een keer kort. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Halveer de druiven en verwijder de pitjes eventueel. Serveer de soep in kleine kommetjes en garneer met de geschaafde amandelen en de druiven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse amandelsoep met druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!