Recept

Salade van rode rijst met witloof, zonnebloempitten en abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rode rijst uit de Camargue is een delicatesse. De kleur is het resultaat van natuurlijke pigmenten die in het zilvervlies worden aangemaakt.

bereiding
  1. 1

    Maak de frambozendressing. Meng de mosterd en de ahornsiroop met de frambozenazijn. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Meet twee keer zoveel water af als rijst en breng aan de kook. Doe de rode rijst erbij en kook de korrels zo’n 40 minuten. Draai het vuur uit en laat afgedekt nog 10 minuten wellen. Neem het deksel van de pan en laat de rijst afkoelen.

  3. 3

    Spoel het witloof en snijd de stronkjes doormidden. Verwijder de harde koontjes en snipper de stronkjes fijn. Meng het witloof, de zonnebloempitten en de abrikozen door de rijst en breng op smaak met gehakte peterselie.

  4. 4

    Schep de frambozendressing door de rijst en laat een uurtje intrekken.

  5. 5

    Breng verder op smaak met zout en peper en verbrokkel de geitenkaas erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van rode rijst met witloof, zonnebloempitten en abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!