Visballetjes in tomatensaus
bereiding
-
1
Maak de tomatensaus. Hak de knoflook en stoof ‘m aan in wat olie. Hak het pepertje fijn en doe het in de pan, met de tomatenpuree, de suiker en de in stukken gesneden tomaten. Kruid met peper en zout, giet er een glas water bij en laat de saus een halfuur zachtjes pruttelen.
-
2
Hak voor de visballetjes de vis fijn, eventueel in de keukenmachine, maar zorg ervoor dat er nog wat stukjes in zitten en dat het geen gladde puree wordt. Voeg gember, peterselie, paneermeel en ei toe, kruid met peper en zout en kneed goed door. Vorm balletjes van de massa.
-
3
Verhit in een pan een beetje boter met een eetlepel olie, wentel de balletjes door bloem, schud ze af en bak op een laag vuurtje de balletjes goudbruin.
-
4
Leg de balletjes in de saus en laat ze in zo’n 20 minuten zachtjes gaar worden.
-
5
Halveer de kerstomaten en laat ze nog enkele tellen meegaren, bestrooi met enkele blaadjes basilicum en serveer.