Ribbetjes met knolselderpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de ribbetjes in een beboterd bakblik. Meng het gemberpoeder met de kruidnagel, 3 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels zout en 1 koffielepel peper. Bestrijk hiermee de ribbetjes. Laat een 15-tal minuten bakken in de oven.
-
2
Meng het vijfkruidenpoeder met de tomatenketchup, suiker en 3 eetlepels water. Verlaag de oventemperatuur naar 200°C. Bestrijk de ribbetjes met het mengsel en laat nog een halfuur bakken.
-
3
Schil de knolselder en snij hem in grove stukken. Wrijf de stukken in met citroen. Schil de aardappelen en snij ze grof.
-
4
Doe de aardappelen samen met de knolselder in een kookpot. Voeg evenveel water als melk toe tot alles net onderstaat. Breng aan de kook. Laat 20 minuten garen. Giet af. Schep de groenten weer in de pot en laat even drogen. Voeg boter, peper, zout en nootmuskaat toe, en pureer met de aardappelstamper. Serveer met de ribbetjes.